תבשיל ברכה לראש השנה

תבשיל בשר של ברכת חג- בחיטה, גפן, רימון, זית ותמר המנהג לשלב במאכלי חגי תשרי את מיני כל טוב הארץ בא מהכתובים. המרגלים תרים את הארץ ומביאים עמם דוגמאות מכל טוב הארץ. השנה אנחנו מוסיפים עלה של זית, ומצלמים על המרפסת שלנו המשקיפה אל הכנסת. מתכון לשולחן החג החגיגי, במנה המחברת את כל האהבה לארץ: חיטה, וגפן, ותאנה ורימון, שמן זית ודבש (תמר) בקר של ברכת חג- בחיטה, גפן, רימון, זית ותמר 1 ק'ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות 2 כפות שמן זית 4 בצלים גדולים קורט אגוז מוסקט 1 פלפל ירוק חריף קצוץ 3 ס'מ ג'ינג'ר ענף תימין 2 גזרים 1/2 ראש שום מפורק 1 בקבוק יין אדום יבש מלח פלפל 2 עלה דפנה חצי כוס סילאן תמר 2 תפוחי עץ ירוקים מקולפים וחתוכים לפלחים גסים לחיטה 3 כוסות חיטה כפית פפריקה, כפית כמון, כפית כורכום 2 כוסות מים רותחים לקישוט 4 תאנים טריות חצויות לקישוט 1 רימון מפורר לגרעינים ההכנה 1. בתוך מחבת חמה וגדולה יוצקים את 2 כפות השמן מכניסים את קוביות הבשר וצורבים אותו מכל צדדיו לאחר הסגירה יש להוסיף את הגזרים החתוכים לקוביות את שיני השום ואת הבצל החתוך לרצועות ולטגן מעט. 3.בישול החיטה- יש להשרות בנפרד את החיטה ולבשל בסיר קטן בתוספת קורט כמון, כורכום ופפריקה חריפה של שוק מחנה יהודה. מלח ופלפל. הבישול כ20 דקות. החיטה מחכה לבשר. 4. עם סגירת הבשר יש להוסיף את בקבוק היין את דבש התמרים ולהוסיף מעט מים לאחר הצליה להוסיף מלח פלפל ומעט צ'ילי קצוץ, ג'ינג'ר, שום, גזרים ועלי דפנה 5. לאחר השלמת הטעמים יש לחתוך את התפוחים לקוביות גסות לנקות מגרעינים ולזרוק אל התבשיל הרותח, לכסות היטב את הסיר. ולבשל על אש נמוכה נמוכה עד לצימצום הנוזלים אם יש צורך לפתוח מעט את המכסה לצמצום הנוזלים ולבדוק טעמים. 6.לבשל כשעתיים וחצי על אש נמוכה סמוך לכניסת החג. כל השראת הריחות והטעמים יצרו אוירה של שנה חדשה ומתוקה הנכנסת הביתה. ההגשה- על מגש גדול עגול וחגיגי מניחים תלולית מתבשיל החיטה, עליו מגישים מתבשיל הבשרלפזר את התאנים הטריות ואת גרעיני הרימון הטריים לשפע.הרבה גרגרים. שיהיה שפע של טוב.